"Je li možda Khabib trebao da nađe mjesto za borbu? Na kraju će se sve otkazati"
Foto - EPA

"Je li možda Khabib trebao da nađe mjesto za borbu? Na kraju će se sve otkazati"

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov vjerovatno neće braniti pojas prvaka lake kategorije 18. aprila u meču protiv Tonyja Fergusona.


Iako Dana White i dalje tvrdi kako će UFC 249 ići prema planu, još uvijek se ne zna ni mjesto borbe, pa je i sam Khabib odlučio da odustane jer mu niko ništa ne javlja.

Khabib je zbog odustajanja od borbe pretprio žestoke kritike, ali realno gledajući, šampion nije mogao ništa napraviti jer ni ne zna gdje bi trebao ići na borbu.

U njegovu odbranu stao je i njegov kolega Rustam Khabilov.

"Je li Khabib sam trebao da nađe mjesto gdje će se boriti? To je posao menadžmenta UFC-a, ali potrebno je otići na vijeme i aklimazizirati se na uslove. Postoji veliki rizik zbog bolesti. Problem je što niko ne zna gdje će biti borbe, a vidjet ćete da na kraju neće ni biti eventa", rekao je Khabilov.

Khabilov je također član UFC-a, a u karijeri je na omjeru od 24-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi