Danas će biti poznata sudbina UFC-a 249
Foto - EPA

Nakon razgovora Whitea i Trumpa

Danas će biti poznata sudbina UFC-a 249

Midhat Šljivak

Američki predsjednik Donald Trump obavit će danas razgovore sa čelnim ljudima američkih sportova i organizacija.

Kako je pandemija koronavirusa zaustavila svijet sporta, otkazani su svi bitni događaji, a najjače svjetske lige su suspendovane.

Američki predsjednik Donald Trump odlučio je da obavi razgovore s predstavnicima američkih organizacija (NBA, NFL, NHL, MLS, WWE, UFC) i dosta toga bi se moglo znati oko nastavka sezone.

Ono čija se sudbina mogla odlučiti večeras je UFC 249 event koji je planiran za 18. april i koji je trebao da donese borbu za prvaka lake kategorije između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona.

Predsjednik UFC-a Dana White odbijao je da odgodi ovaj event. U međuvremenu je Khabib najavio da se ne može boriti ako ne zna gdje će se boriti i event je došao pod upitnik.

Više infomacija o svemu znat ćemo nakon sastanka s Trumpom, a vidjet ćemo hoće li biti informacija o ostalim sportovima u SAD-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi