Neporažena ukrajinska zvijer čeka pobjednika revanša između Ruiza i Joshue
Apsolutno niko nije bio ni blizu pobjede protiv čudesnog Ukrajinca koji se odlučio na prelazak u tešku kategoriju (Foto: EPA)

Oleksandr Usyk zvanično WBO izazivač

Neporažena ukrajinska zvijer čeka pobjednika revanša između Ruiza i Joshue

M. Šljivak

Andy Ruiz bi pojaseve prvaka svijeta trebao braniti u revanšu protiv Anthonyja Joshue krajem godine.

Meksikanac je šokirao svijet prvog dana juna kada je nokautirao do tada nedodirljivog Britanca, a revanš je na rasporedu u novembru ili decembru.

Iako lokacija i tačan datum još nisu određeni, pobjednika ovog duela će čekati veliki izazov. WBO organizacija je najavila da će pobjednika duela čekati ukrajinska mašina Oleksandr Usyk, koji je mandatorni izazivač.

Usyk je prethodnih godina pokorio cruiser kategoriju. Pobjedio je apsolutno sve i odlučio se na prelazak u tešku kategoriju, gdje također želi napasti titule.

Nedavno je trebao debitovati u teškoj kategoriji protiv Carlosa Takama. Međutim, taj je meč otkazan zbog povrede Ukrajinca, ali bi uskoro trebao odraditi svoj prvi teškaški meč.

Nakon toga će čekati rasplet u revanšu između Ruiza i Joshue. Dobit će odmah šansu da napadne pojas, a ako bude na svom nivou, sigurno je da će imati šta da pokaže.

Usyk je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 16-0 i smatra se trenutno jednim od najboljih boksera svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi