Olimpijsko zlato ide u komšiluk: Matea Jelić u filmskoj završnici bacila Hrvatsku u trans
FOTO: EPA

Fenomenalna borba

Olimpijsko zlato ide u komšiluk: Matea Jelić u filmskoj završnici bacila Hrvatsku u trans

Haris Zilić

Hrvatska slavi prvo zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Taekwondou takmičarka Matea Jelić (23) osvojila je naslov olimpijske pobjednice u kategoriji do 67 kilograma.

U finalu je za protivnicu imnala Lauren Williams iz Velike Britanije.

Britanka je 15 sekundi prije kraja vodila sa 21:15, a onda je Jelićeva sa nevjerovatna tri udarca u glavu u fimlskoj završnici preokrenula meč u svoju korist i došla od olimpijskog zlata.

Interesantno, Jelić i WIlliams su posljednje dvije prvakinje Evrope u pomenutoj disciplini, a prije početka Olimpijskih igara važile su za jedne od favoritkinja za osvajanje medalje.

Toni Kanaet je ranije Hrvatskoj donio brončanu medalju u kategoriji do 80 kilograma u taekwondou. U borbi za treće mjesto savladao je Uzbekistanca Nikitu Rafaloviča sa 24:18.

Top Komentari

Realist
Bravo kraljice. To je bila završnica meča za povijest kakvih deset sekundi. Svaka čast.
7 2
pero98
Bravo Matea
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi