Poznati borac šokirao izgledom, a začuđeni navijači tvrde: Izgledaš kao Tong Po
Foto - Instagram

Jiri Prochazka privukao pažnju

Poznati borac šokirao izgledom, a začuđeni navijači tvrde: Izgledaš kao Tong Po

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih boraca Evrope, Čeh Jiri Prochazka, iznenadio je mnoge svojim novim imidžom.

Ovaj 28-godišnjak odlučio se za frizuru koja se ne viđa često u svijetu sporta i nema dileme da će njegov izgled privući veliku pažnju publike.

Na društvenim mrežama su već sad brojni komentari na raču njegovog novog izgleda, a mnogi tvrde da sada izgleda kao Tong Po, lik iz filmskog serijala Kickboxer.

Oglasi

Prochazku ćemo sa ovom frizurom u oktagonu gledati već za naredne sedmice. On 2. maja ima zakazan duel protiv Dominica Reyesa i za njega je to veoma važna borba.

U slučaju da pobijedi favorizovanog američkog borca, Prochazka bi tako širom otvorio vrata izazivača za titulu poluteške kategorije UFC-a koju drži Jan Blachowicz.

Popularni 'Denisa' u nizu je od 11 pobjeda. Većinu ih je ostvario boreći se u japanskom Rizinu, a UFC debi je imao u julu prošle godine kada je nokautirao Volkana Oezdemira.

U karijeri je ovaj češki borac naomjeru 27-3-1. Držao je titulu Rizina poluteške kategorije, a vidjet ćemo koliko će napraviti u UFC-u.

Prvi izazov je nekadašnji izazivač Dominick Reyes (12-2) koji je u nizu od dva poraza i sigurno da će ova borba biti istinski spektakl.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi