Johnson u društvu Silve, Whittaker nokautirao Jacarea

UFC on FOX 24

Johnson u društvu Silve, Whittaker nokautirao Jacarea

Teme:

Demetrious Johnson došao je do svoje desete odbrane pojasa u muha kategoriji.

Johnson je u glavnoj borbi UFC on FOX 24 eventa održanog u Kansas Cityju savladao Wilsona Reisa submissionom u četvrtoj rundi. Mighty Mouse je ovim trijumfom izjednačio rekord po broju odbrana naslova kojeg je držao legendarni Anderson Silva.

Rose Namajunas je u sunaslovnoj borbi slavila protiv Michelle Waterson, dok se za iznenađenje eventa pobrinuo Robert Whittaker savladavši Jacarea Souzu, trećeg izazivača srednje kategorije.

Na 'main cardu' se našao i okršaj Renata Moicana i Jeremyja Stephensa, a pobjedu je odnio Moicano podijeljenom sudijskom odlukom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi