Jones: Ako ne mogu u UFC, idem u Rusiju, Kinu ili Japan

Sasvim jasno je poručio

Jones: Ako ne mogu u UFC, idem u Rusiju, Kinu ili Japan

Midhat Šljivak

Jedna od najvećih zvijezda UFC-a Jon Jones već više od godinu dana je van oktagona zbog suspenzije koju je dobio zbog korištenja nedozvoljenih sredstava.

Nekadašnji šampion poluteške kategorije je pao na doping testu nakon što je po drugi put u karijeri pobijedio današnjeg vladara UFC-a Daniela Cormiera i uslijedila je automatska suspenzija.

USADA ispituje slučaj ovog dopinga. Ipak, prošlo više od godinu dana i Jones polako gubi strpljenje i želi da se što prije vrati borbama.

Najavio je povratak, a ako mu ne bude dozvoljeno da se bori u UFC-u, okrenuće se drugim opcijama.

"Čekam i čim mi daju zeleno svjetlo vraćam se. Ako ne uvaže moju žalbu i ako se ne mogu boriti u UFC-u, onda ću se boriti u Rusiji, Kini ili Japanu", jasno je poručio Jon Jones.

Jones u karijeri ima samo jedan poraz u 24 borbe i to je izgubio zbog diskvalifikacije meč koji je također dobio. Posljednji meč protiv Cormiera je proglašen kao no conest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi