Suspenzija za veliku UFC zvijezdu

Jonesu oduzeta borilačka licenca

Suspenzija za veliku UFC zvijezdu

Midhat Šljivak

Jedna od najvećih UFC zvijezda Jon Jones ostao je bez borilačke licence.

Nekadašnji prvak poluteške kategorije, koji je izgledao potpuno nepobjediv, dva puta je pao na doping testu, a Atletska komisija Kaliforncije odlučila je da mu oduzme borilačku licencu.

Iako je Jones tvrdio kako nije uzeo nedozvoljena sredstva, članovi komisije nisu imali milosti, te su na kraju jednoglasno izglasali oduzimanje borilačke licence.

Međutim, on će za novu moći da prijavi već u augustu. Tako je Jones dobio šestomjesečnu suspenziju, a kažnjen je i sa 205.000 dolara, odnosno četvrtinom honorara kojeg je dobio na UFC 214 kada je pao na dopingu.

Jonesu predstoji novo saslušanje. Mora se naći pred članovima Američke antidoping angencije (USA), a s obzirom na to da su oni bez milosti, Jones bi lako mogao godinama izbivati iz MMA oktagona.

Jon Jones u profesionalnoj karijeri ima odrađene 23 borbe. Samo je jednu izgubio, ali i tada je bio diskvalifikovan, dok je posljedni meč protiv Daniela Cormiera poništen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti