Jones protiv Cormiera na UFC 214?

Sve je izvjesnije

Jones protiv Cormiera na UFC 214?

Predsjednik UFC-a Dana White ponudio je Jonu Jonesu borbu protiv Daniela Cormiera na UFC 214 eventu.

Bivši prvak poluteške kategorije posljednji meč je odradio 23. aprila 2016. godine, a revanš meč sa aktuelnim prvakom Danielom Cormierom na UFC 200 otkazan je zbog njegovog pada na doping testu.

"Cormier je rekao kako se spreman boriti se 8. jula na UFC 213, ali tada se Jon Jones još ne može boriti. Iako, DC je rekao da mu je svejedno hoće li se boriti protiv Jonesa ili Manuwe. Tako nam ostaje opcija 29. jula i UFC 214. Ukoliko to Jonesu odgovora i ukoliko može biti spreman, napokon ćemo vidjeti taj revanš", rekao je White.

Jones i Cormier prvi meč su odradili početkom 2015. godine na UFC 182 eventu u Las Vegasu, a tom prilkom Jones je slavio jednoglasnom sudijskom odlukom. Bila je to njegova osma odbrana pojasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi