Još jedan šampion dočekan u Sarajevu

Ahmed Vila, FFC šampion

Još jedan šampion dočekan u Sarajevu

M. Šljivak

Novi FFC prvak lake kategorije, 19-godišnji Ahmed Vila, ugodno se iznenadio pri povratku u rodno Sarajevo. Mladu MMA nadu na sarajevskom aerodromu je dočekalo više od 30 najvjernijih navijača, prenosi Fight Site.

Vila je prvi šampion ponajbolje europske organizacije koji dolazi iz Bosne i Hercegovine, države koja se uistinu može ponositi novim prvakom, koji je samo dva dana prije održavanja eventa FFC 23 uskočio u meč protiv dotadašnjeg prvaka Viktora Halmija. 

Vilini navijači su tijekom cijelog vikenda diljem grada slavili njegovu pobjedu nad 11 godina starijim Halmijem koji je u svojoj karijeri odradio 20 mečeva više nego mladi Ahmed. Da podsjetimo, planirani izazivač Dagestanac Ramazan Sulebanov je zbog problema s vizom dva dana prije eventa ostao na moskovskom aerodromu, što je čelnike FFC-a natjeralo na brzu reakciju te su angažirali Ahmeda, koji je objeručke prihvatio priliku za borbu protiv Halmija. 

Mnogi Sarajliji nisu davali velike šanse za preživljavanje prve runde, no Ahmed je šokirao cijelu regiju načinom na koji je kontrolirao tijek borbe, nedozvolivši Halmiju da odvede "vodu na svoj mlin" te je unatoč žutom kartonu slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Vila je u parteru čak sedam puta prošao gard Europskog BJJ prvaka iz 2007. godine, što je pravi pokazatelj koliki je Ahmed talent i potencijal. 

Sarajevo je još jednom pokazalo koliko cijeni svoje prvake! Uz ovakvu podršku možemo očekivati samo još veće uspjehe novog FFC prvaka Ahmeda Vile.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi