'Rat' u Manchesteru pripao Josephu Parkeru
Foto - Matchroom Boxing

Pobijedio Dereka Chisoru

'Rat' u Manchesteru pripao Josephu Parkeru

Midhat Šljivak

Joseph Parker savladao je večeras u Manchesteru Dereka Chisoru podijeljenom odlukom sudija i osvojio je pojas WBO interkontinentalnog prvaka svijeta teške kategorije.

Odličan meč vidjeli smo u Manchesteru, a na kraju je pobjedu nakon 12 rundi odnio Joseph Parker.

Chisora spektakularno otvara meč i već nakon nekoliko sekundi šalje Parkera u nokdaun , ali se Novozelanđanin jako brzo podigao i bez problema je nastavio meč.

Ostatak prve runde Parker je radio dosta dobro. On je bio taj koji je pogađao čišće, no utisak je pokvario taj rani nokdaun u kojem se našao.

Chisora je nastavio da šalje prave bombe prema Parkeru. Pokušavao je sve riješiti jednim udarcem i konstantno je išao naprijed.

Oglasi

Parker se uglavnom dobro kretao i pogađao je Chisoru direktima, no Del Boy je bio taj čiji su udarci bili mnogo razorniji u uvodnim rundama ovog meča.

Radio je Chisora dosta štete udarcima u tijelo protivnika, borba se od pete runde sve više razvijala, a i Parker je počeo pogađati u serijama i zadao je nekoliko teških udaraca tokom pete i šeste runde.

Jako dobre razmjene nastavljene su i u drugom dijelu borbe, ali bilo je očito da Del Boy pomalo usporava, što je devet godina mlađem Parkeru omogućavalo da dosta bolje kontoroliše borbu.

Finiš osme runde donosi zaista fenomenalan boks. Sa obje strane je palo dosta teških udaraca, ali su obojica ostala na nogama i borba je nastavljena.

Parker je izgledao mnogo svježiji u završnim rundama. Mnogo je lakše pogađao Chisoru, koji je međutim i dalje imao dobre trenutke u kojima je opasno zaprijetio Parkeru, ali na kraju je odluka o pobjedniku nakon 12 rundi otišla u ruke sudija.

Na kraju je pobjedu odnio Parker podijeljenom odlukom. Jedan sudija je dao pobjedu Chisori 115-113, a dvojica Parkeru 116-111 i 115-113.

Novozelandskom borcu je ovo 29. pobjeda u karijeri (29-2), dok je Chisora doživio 11. poraz (32-11).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti