Joshua nikako nije smio dozvoliti da drugi put izgubi od Ruiza, pa je pobjeda značajnija od obične
Foto - EPA

Sponzori mu daju ogroman novac

Joshua nikako nije smio dozvoliti da drugi put izgubi od Ruiza, pa je pobjeda značajnija od obične

M. Šljivak

Anthony Joshua se vratio na tron.

Pobijedio je Britanac Andyja Ruiza i vratio je titule teškaškog prvaka svijeta, a samo od posljednje borbe je zaradio oko 60 miliona funti.

Pored novca od borbi AJ odlično zarađuje i van ringa. Ima potpisane ugovore s nekoliko zaista vrhunskih imena.

Ekskluzivni brendovi poput Hugo Bossa, Jaguara, Land Rovera, samo su neki od sponzora koje iza sebe ima Joshua, a od njih na godišnjem nivou uzme 8.3 miliona funti.

Mnogi od ovih brendova su prijetili da će ga napustiti ako izgubi i drugi put od Ruiza. Mnogo novca je bilo u igri, pa Joshua nipošto nije smio da dozvoli da se to desi.

Trenutna tržišna vrijednost britanskog boksera je oko 80 miliona dolara, ali sigurno da će se cifra dodatno povećati u narednim godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi