Joshua nokautirao Povetkina

Očekivana pobjeda

Joshua nokautirao Povetkina

Midhat Šljivak

Anthony Joshua odbranio je naslove prvaka teške kategorije po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO nakon što je večeras na Wembleyju nokautirao Alexandera Povetkina u sedmoj rundi.

Već u prvoj rundi viđeno je dosta uzbuđenja. Joshua je krenuo dobro u meč, pogodio je nekoliko puta dobro rivala, ali je Povetkin u finišu runde sjajnom serijom udaraca uzdrmao šampiona koji je 'zaplesao' po ringu.

Nastavio je Rus i u nastavku borbe da odlično pogađa Joshuu. Tačno je znao kako treba boksovati protiv šampiona i čovjeka koji ima veliku prednost u visini.

Joshua se vratio u četvrtoj rundi. Konačno je uspio da uzvrati Povetkinu, a bolji je Britanac bio zatim i u petoj, te šestoj rundi i dominirao je u tim rundama.

U sedmoj rundi je sve bilo gotovo. Joshua serijom udaraca prvo uzdrmao, a zatim i nokautirao Povetkina za 22 pobjedu u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti