Bez varnica pred žestok okršaj: On mi je nakon Klička najteži rival
(Foto: EPA)

Joshua u subotu protiv Povetkina

Bez varnica pred žestok okršaj: On mi je nakon Klička najteži rival

M. Šljivak

Anthony Joshua će titule prvaka svijeta teške kategorije braniti u subotu na Wembleyju protiv ruskog boksera Alxandera Povetkina.

Rus je od 2011. do 2013. godine držao tituli WBA prvaka svijeta koju je izgubio od Vladimira Klička, koji mu je nanio jedini poraz u karijeri.

Pet godina kasnije Povetkin je dobio novu šansu da postane najbolji na svijetu, a sa druge strane je vladar teške kategorije Anthony Joshua.

Britanac je uvjeren kako mu je Povetkin najveći izazov nakon Klička u meču u kojem je došao na svjetski tron. Na press konferenciji oba borca su istakla da im je ovo jedan od najtežih ispita u karijeri i sve je prošlo u itekako prijateljskom tonu bez varnica.

"Tijelo mi je bilo 'slomljeno', ali sam se oporavio i nakon kampa sam jači nego ikad. Volim se boriti, volim ovaj osjećaj pred borbu. Radio sam dosta na sebi prethodnih mjeseci", rekao je Joshua i zatim je komentarisao Povetkina.

"On je jedan od lakših boksera u kategoriji. Ima brzinu i radio sam sa ljudima sičnih osobina. Povetkin je jedan od najtežih izazova dosad. Zna šta treba da radi, radio je odličan meč protiv Klička i moraću se dobro potruditi u subotu", poručio je Joshua.

Sa druge strane Povetkin nije previše toga rekao:

"U dobroj sam formu pred meč. Imao sam dobre pripreme i radujem se borbi. Joshua je jedan od najjačih ljudi svijeta i sretan sam što ću se boriti protiv njega", istakao je ruski borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi