Joshua se bruka izjavama: Za poraz mu je sad i sudija kriv
(Foto: EPA)

Nakon nokauta od Ruiza

Joshua se bruka izjavama: Za poraz mu je sad i sudija kriv

M. Šljivak

Andy Ruiz Jr. je šokirao bokserski svijet nakon što je u junu postao prvi čovjek koji je srušio Anthonyja Joshu.

Britanac je do tog trenutka bio nesavladiv. Podcijenio je meksičkog boksera, koji ga je na kraju nokautirao i oduzeo mu četiri pojasa.

Mnogi razlozi su se tražili u Velikoj Britaniji za poraz njihovog šampiona, a Joshua je optužio i sudiju.

"Čekao sam u uglu da mi ekipa zamijeni gumu koja je ispala. Zar je sudija očekivao da se borim bez nje? Vidio sam da je guma ispala i samo sam čekao da dobijem novu", rekao je Joshua.

Ipak, priznao je kako je i podcijenio Ruiza.

"Moje misli nisu potpuno bile uperene prema Ruizu, već i preme Deontayju Wilderu. On je dvije sedmice prije mene nokautirao Dominica Breazeala u prvoj rundi i ja sam želio napraviti isto. Wilder je bio jedini meč koji sam želio i nisam razmišljao o Ruizu", rekao je Joshua.

Ruiz i Joshua bi se do kraja godine ponovo mogli naći u ringu. Međutim, još nije poznata lokacija i za sada pregovori o njoj idu jako teško.

Meksikanac želi ponovo New York ili Meksiko, ali AJ želi borbu na svom terenu u Velikoj Britaniji.

Stigla je i primamljiva ponuda iz Saudijske Arabije. Nude Arapi ogroman novac i ova opcija je financijski najprimamljivija.

Top Komentari

Sejo1979
Ne seri mekso te je prebijo ko vola u kupusu a sto si ti olako svatijo i podcjenijo ruis to je to tebe i tvog strucnog staba ali nisi jedini sto je najgore sto je svaki bokser koji je ucinijo gresku kao i ti nikad vise nisu bili isti bokseri postali su losiji samo a tako i tebi ovdje americki strucnjaci predvidjaju isto velik broj ti nedaju sansu da ces se ikad vratit kakav si bijo proje poraza ali uvjek ima ono prvi put realno Joshua slaba ti je brada lagano padas nemozes primit puno udaraca
0 1
mile90
E MOJ JOSHUA, KO GUBI IMA PRAVO DA SE LJUTI..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi