Joshua svjestan da će izgubiti pojas: Nema veze, vratit ću ga...
Foto - EPA

Britanac se odriče jednog pojasa

Joshua svjestan da će izgubiti pojas: Nema veze, vratit ću ga...

M. Šljivak

Anthony Joshua u narednim danima će konačno odlučiti o novom protivniku.

Organizacije WBO i IBF zatražile su od britanskog boksera da brani titule protiv njihovih izazivača Olexandera Usyka i Kubrata Puleva, te su zaprijetile oduzimanjem pojasa.

Ono što je izvjesno je to da će Joshua morati da se odrekne jednog od ova dva pojasa. Za sada je izvjesno da će to biti WBO pojas, jer sve informacije navode da će šansu za borbu sa Britancem dobiti Pulev.

Ipak, Joshui ne pada teško gubitak pojasa. Svjestan je da će morati da se odrekne jednog od njih, ali tvrdi da će ga vratiti kad-tad.

"Pojasevi nisu ono što me predstavlja. Bit ću i ostati šampion čak i ako se budem morao odreći jednog. To će mi dati priliku da se borim sa još jednim šampionom. Već sam ih četvoricu pobijedio. Ako se budem morao odreći pojasa, učinit ću to, ali ću ga kad-tad vratiti", jasan je Joshua.

Očekuje se da će Joshua u ring sa Pulevom krajem aprila ili početkom maja na stadionu Tottenhama u Londonu, a nakon toga bi trebao da se bori sa čudesnim Ukrajincem Olexanderom Usykom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti