Poznati promotor tvrdi: Joshue neće biti nakon 2020. godine
Foto - EPA

Kubrat Pulev će ga poslati u penziju

Poznati promotor tvrdi: Joshue neće biti nakon 2020. godine

Midhat Šljivak

Čuveni promotor Bob Arum još uvijek smatra kako bi Kubrat Pulev mogao da završi karijeru Anthonyja Joshue.

Ovaj 88-godišnjak još uvijek se dosta toga pita u svijetu boksa, a u njegovoj dvorani je Pulev stvorio fantastičnu karijeru.

"Napravit ću veliku najavu. Neće više biti Anthonyja Joshue nakon 2020. godine. Svi podcjenjuju tog Bugarina koji je dobro oznojio dupe u mojoj dvorani. Samo ću vam reći da neće doći debeo kao Andy Ruiz. Pritisnut će Joshuu i on ga itekako može nokautirati. AJ će otići u penziju nakon borbe sa Pulevom", uvjeren je Arum.

Sa druge strane i Frank Warren koji radi sa Furyjem ima nekoliko savjeta za Joshuu.

"Da sam na njegovom mjestu ne bih dogovarao borbu dok ne vidim ko će pobijediti u meču Wilder - Fury. Pustio bih da mi oduzmu pojasee i čekao veliku borbu jer to publika želi", istakao je Warren uz dodatak:

"Publika želi znati ko je broj jedan u svijetu boksa. Za mene se broj jedan i broj dva bore u 22. februara (Wilder - Fury), a broj tri i četiri su se borili u Saudijskoj Arabiji", rekao je Warren.

Joshua u narednim danima mora odlučiti o novom rivalu, a birat će između Kubrata Puleva i Olexandra Usyka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi