Joshua osam kilograma teži od Usyka pred sutrašnji obračun
Foto - Screenshot

Sve je spremno za spektakl

Joshua osam kilograma teži od Usyka pred sutrašnji obračun

M. Šljivak

Anthony Joshua i Oleksandr Usyk odradili su danas vaganje i posljednje sučeljavanje pred sutrašnji obračun u Londonu za teškaškog prvaka svijeta.

Joshua će protiv čudesnog Ukrajinca braniti pojaseve prvaka po verzijama WBA, WBO, IBF i IBO, a na današnjem vaganju AJ je bio gotovo devet kilograma teži od Usyka.

[twitter]https://twitter.com/MatchroomBoxing/status/1441382720731451408[/twitter]

Vaga je Joshui pokazala 108.9 kilograma, dok je nekadašnji kralj cruiser kategorije Usyk imao tik nešto iznad 100 kilograma.

[twitter]https://twitter.com/MatchroomBoxing/status/1441383218955972619[/twitter]

Joshua nije spustio kilažu za ovaj meč kako su mnogi očekivali jer je i na prethodnim mečevima imao sličnu kilažu.

Usyk je sa druge strane na najvećoj kilaži u karijeri i vidjet ćemo hoće li zbog toga izgubiti sjajne kretnje kakve je imao u svim svojim mečevima.

AJ je u karijeri na omjeru 24-1, dok je Usyk neporažen i ima 18 pobjeda od čega je 13 nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti