Marljivi i dugogodišnji rad daje rezultate

Takmičari Judo kluba ON 1 na nivou

Marljivi i dugogodišnji rad daje rezultate

S. Mlaćo
Teme:

Takmičari Judo kluba ON 1 i u novoj sezoni nastavili su da bilježe odlične rezultate. I dok se brojni sportisti u vrijeme pandemije koronavirusa žale na vrlo zahtjevne uslove i ograničene mogućnosti za rad, takmičari ovog kluba su to iskoristili kao dodatni motiv i ostvarili izuzetan uspjeh na domaćoj sportskoj sceni.

Pod vodstvom trenera Karima Hebiba na zvaničnim prvenstvima BiH osvojili su po četiri zlatne i srebrene medalje, te tri bronzane,  što je sjajan bilans uspjeha u 2020. godini, posebno ako se uzme u obzir da je ostvaren sa samo jednim dijelom takmičara.

Da se danas o ON 1 piše u superlativima, uz trenere, pobrinuli su džudisti: Narin Handan, Amina Merjem Hebib, Zahra Handan, Emin Borušić, Ali Handan, Din Karišik, Mustafa Hebib, Amor Bihorac i Bakir Gobeljić.

U ovom kolektivu su posebno ponosni iz razloga što su uspješni takmičari njihovi proizvodi. Pojedini klubovi uglavnom svoj uspjeh postižu sa malim brojem svojih, a znatno većim brojem takmičara koji dolaze sa strane, kao već formirani. No, u ON 1 to nije slučaj. Svi rezultati su plod marljivo i dugogodišnjeg rada sa takmičarima koji su tu od najmlađih dana.

U klubu je kao direktor inače i Adnan Hadžić, bivši karatista i osvajač svjetskih i evropskih medalja, koji je svoje znanje crpio od Suada Ćupine.

Muška ekipa Džudo kluba ON 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi