Kako je tigar postao mačić: Stari snimak Alija i Tysona hit na društvenim mrežama

Davno je to bilo

Kako je tigar postao mačić: Stari snimak Alija i Tysona hit na društvenim mrežama

Edmir Škorić

Legenda boksa Muhammad Ali iznenadio je Mikea Tysona uči jedne njegove borbe.

Internetom kruži jedan od snimaka na kojem se vidi kako se Alli doslovno poigrava sa Tysonom. Bivši bokser, jedan od najvećih svih vremena, ušetao se u svlačionicu Tysona pred borbu i razigrano ga uhvatio za ruku, gurnuvši pesnicu prema njegovom licu.

Da je neko drugi u pitanju, Tyson bi vjerovatno skroz drugačije reagovao, ali ovaj put je pokazao veliko poštovanje i, poput mačića u naručju tigra, naprosto prihvatio takvu vrstu aure.

'Željezni' Mike se na kraju podigao na noge i zagrlio Alija.

"Ovo je velika ljubav između dva najbolja boksera u povijesti", "Zamislite da ovo umjesto Alija napravi neko drugi" i "Mike se pored ikonskog Alija pretvorio u mačića", samo su neki od komentara fanova na društvenim mrežama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi