Čuveni Foreman nije smio u ring s Tysonom: Taj čovjek je bio zvijer, nisam želio imati ništa s njim
Foto - EPA

Iskreno je priznao

Čuveni Foreman nije smio u ring s Tysonom: Taj čovjek je bio zvijer, nisam želio imati ništa s njim

Midhat Šljivak

Čuveni bokser George Foreman je davne 1987. godine odlučio da se vrati u ring nakon desetogodišnje pauze.

Nakon brojnih ratova koje je vodio sa velikanima poput Joea Fraizera (dobio ga dva puta), Kena Nortona i Muhammada Alija, Foreman je iznenada u 28. godini odlučio da ode u penziju.

Deset godina kasnije odlučio se na povratak i imao je ozbiljne pregovore o duelu protiv tada 21-godišnjeg prvaka svijeta Mikea Tysona.

Međutim, do meča nije došlo, a Foreman je za ESPN otkrio razloge zašto nije želio u ring s Tysonom.

"Taj čovjek je bio noćna mora u ringu. Nisam želio ništa imati s njim, bio je zvijer", rekao je Foreman i nastavio je:

"Ako bi vas promašio lijevom i desnom rukom, onda bi vas ugrizao. Takvi momci su prava noćna mora nakon koje vam je drago da ste se probudili. Nisam želio borbu s Mikeom Tysonom - nema šanse".

Ipak, Foreman tvrdi da je i Tyson bio uplašen od njega.

"I on je bio uplašen i zbog toga mi je drago".

Foreman je povratnički meč odradio protiv Stevea Zouskog, a zatim je uslijedila ogromna serija pobjeda i česti mečevi koje je lagano dobijao.

U povratničkoj seriji je doživio i tri poraza od Evandera Holyfielda, Tommyja Morrisona i Shannona Brigsa kojim je završio karijeru sa gotovo 49 godina.

Foreman je u karijeri odradio ukupno 81 borbu i pobijedio je u njih 76 i važi za jednog od najvećih boksera svih vremena.

Top Komentari

Mele
Foraman je tukao sve velike boksere, Ali mu je pustio da ga udara, da se umori i onda ga je nokautirao. Do revansa nikad nije doslo, 5 ljudi je tukao i plesao po ringu da ga izazove na revans, ali eto. nije mu uspjelo. Forman je jedii u svijetu koji je u tolikoj pauzi izmedju 2 titule, bio sampion svijeta..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi