Kako su izgledali najpopularniji MMA borci prije slave?
Iako danas važe za ljude kojima ne želite 'stati na žulj', nekada su bili prilično bezopasni.

Kako su izgledali najpopularniji MMA borci prije slave?

1. Fedor Emelianenko

MMA borci danas važe za vjerovatno najopasnije i najspremnije momke koje možete sresti na ulici. Upravo zbog toga nije ni čudo što se mnogi pribojavaju da im 'stanu na žulj'.

Fedor Emelianenko je borac kojeg ne treba posebno predstavljati. Širom svijeta poznati Rus je po mnogima najbolji borac koji se ikada pojavio u ringu ili kavezu.

U posljednje vrijeme njegova karijera ide silaznom putanjom i doživio je nekoliko veoma teških poraza. Ipak, stvari je koliko-toliko uspio da ispravi u posljednjoj borbi protiv nekadašnjeg UFC šampiona teške kategorije Franka Mira kojeg je porazio za nešto više od 30 sekundi.

Podsjetimo, Fedorova borba iz 2006. godine protiv Mirka Crop Copa, koju je dobio, proglašena je od strane navijača za najbolju borbu desetljeća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi