Usman ostao vladar veltera, Gaethje i Chandler odradili meč za pamćenje
Foto - UFC

UFC 268

Usman ostao vladar veltera, Gaethje i Chandler odradili meč za pamćenje

M. Šljivak

Kamaru Usman odbranio je titulu UFC prvaka velter kategorije nakon što je nakon pet rundi na UFC 268 u New Yorku pobijedio Colbyja Covingtona jednoglasnom odlukom sudija (48-47, 48-47 i 49-46).

Nije ova borba donijela spektakl kao u prvom obračunu ovih boraca. U meč su obojica ušli dosta opreznije i izostala je žestoka akcija koju su svi očekivali.

Covington je konstantno pokušavao rušiti Usmana, ali ovaj je to izbjegavao i potpuno je iskontrolisao ovaj meč do samog kraja i po peti put je odbranio pojas.

Usman je vladar velter kategorije UFC-a, a ovo mu je 20. pobjeda u 21 borbi. Covington je na omjeru 16-3.

Borba večeri bio je svakako duel Justina Gaethjea i Michaela Chandlera, a nakon brutalne tri runde pobjedu je odnio Gaethje jednoglasnom odlukom sudija (29-28, 29-28 i 30-27).

Oglasi

Od samog početka oba borca su nemilosrdno prebijala jedan drugog. Chandler je bio taj koji je primao više štete, a u drugoj rundi je završio i na podu, ali Gaethje nije uspio da ga završi.

Nakon 15 minuta nestvarne borbe, žestokih udaraca i spektakularnih poteza, jednoglasnom sudijskom odlukom pobjedu je odnio Gaethje koji se tako pobjedom vratio u oktagon nakon neuspješno od Khabiba Nurmagomedova prije više od godinu dana.

Gaethje je vjerovatno novi izazivač za titulu prvaka lake kategorije i sada je omjeru od 23-3. Chandler je izgubio drugi uzastopni meč i na omjeru je 22-7.

Rose Namajunas odbranila je titulu ženske strawweight prvakinje nakon što je podijeljenom odlukom savladala Zhang Weilli, dok je Marlon Vera fenomenalno nokautirao  legendarnog Frankieja Edgara u trećoj rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi