Ona 194, a on 168 centimetara: UFC zvijezda kao igračka pred ogromnom kickboxerkom
Foto - Screenshot

Nije imao previše šansi

Ona 194, a on 168 centimetara: UFC zvijezda kao igračka pred ogromnom kickboxerkom

Midhat Šljivak

Svijet borilačkog sporta oduvijek je spajao neke stvari koje su za mnoge bile nespojive.

Veliku pažnju prije nekoliko dana privukao je zanimljiv sparing kojeg su imali UFC-ov borac Merab Dvalishvili i poznata kickboxerka Katarina Kavaleva.

Sparing između muškarca i žene odavno nije ništa novo, ali u ovom slučaju pažnju je privukla velika razlika u visini i veličini između Dvalishvilija i Kavalaeve.

UFC-ov borac bantam kategorije visok je 'samo' 168 centimetara, a s druge strane bjeloruska borkinja ima visinu od čak 194 centimetra.

Njihov sparing bio je veoma zanimljiv. Katarina je u jednom trenutnku Meraba uspjela i podići kao da je igračka i lagano je zaustavljala pokušaje njegovog rušenja.

Oglasi

Naravno prednost u visini i duge ruke su joj pomogle u svemu, ali naravno ovaj sparing je bio iz čiste šale i bez ikakve ozbiljnosti.

I pored toga privukao je veliku pažnju. Oduševio je mnoge i izazvao brojne komentare na društvenim mrežama.

Katarina Kavaleva višestruko je odlikovana kickboxerka iz Bjelorusije, a treba istaći da je debitovala i u boksu gdje ima jedan meč i jednu pobjedu.

Da li je sparing s UFC zvijezdom najava da bismo je uskoro mogli gledati i u MMA sportu ostaje nam da vidimo, ali njen dolazak u mješovite borilačke vještine sigurno bi bio primijećen.

Nema puno djevojaka s visinom od 194 centimetra koje se bore u MMA i Kavaleva bi sasvim sigurno privukla pažnju.

Merab Dvalishvili je jedan od najboljih boraca bantam kategorije na svijetu. Ima osam pobjeda u nizu i trenutno je na omjeru 15-4.

Oglasi