Kao da je šakama štemao zidove: Palčevi Khabibovog dede divovski, a ruke poput dvije macole!

Preminuo je prije pet godina

Kao da je šakama štemao zidove: Palčevi Khabibovog dede divovski, a ruke poput dvije macole!

Admin Čaušević

Magomed Nurmagomedov je preminuo 2018. godine, a još uvijek se priča o nerealnom izgledu njegovih šaka. Riječ je o djedu poznatog MMA Borca Khabib Nurmagomedova.

Magomed je dočekao da vidi unuka kako se penje na krov svijeta, a kada je Khabib bio na vrhuncu dominacije, on je preminuo.

Svojevremeno je fotogafija Magomeda sa svojim unukom privukla ogromnu pažnju, ali ne zbog zlatnih pojaseva, već zbog nečeg drugog.

Naime, Khabibovi prsti su izgledali poput štapića za one njegovog djeda koji su zaista ogromni i izgledaju, a neki će možda reći da izgledaju jezivo.

Iz fotografije se da zaključiti da je pokojni Magomed bio izuzetno vrijedan čovjek i da je radio fizičke poslove kako bi omogućio sve najbolje svojoj porodici.

Oglasi

Kada se borio protiv Conora McGregora Khabibov djed nije mogao prisustvovati borbama, ali ih je sa dosta nestrpljenja pratio u svom domu u Dagestanu.

Upravo iz tog razloga kada se vratio kući prvo što je uradio Khabib je to da je pojaseve stavio oko vrata svog voljenog djeda.

Podsjećanja radi, dvije godine nakon smrti svog djeda Khabib je ostao i bez oca pošto je preminuo i Abdulmanap Nurmagomedov. Bilo je to u septembru 2020. godine.

Poslije toga čuveni Orao je odradio samo jednu borbu. Gušenjem je pobijedio Justina Gaethjea te se oprostio od borbi i to sa savršenim skorom 29:0.

Danas je vrlo aktivan u radu sa mladim borcima koji i dalje dominiraju u UFC svijetu, najbolji primjer je svakako Islam Makhachev koji bi se ubrzo trebao boriti upravo protiv Gaethjea.

Iako je u penziji, Khabib je i dalje jako popularan što dovoljno govoro kakav trag je ostavio ne samo u MMA, već generalno u cijelom sportskom svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti