Khabib lično priprema palestinsku mašinu za meč života - Nigdje neće doživjeti ništa kao u Dagestanu

Belal Muhammad ide kod Khabiba

Khabib lično priprema palestinsku mašinu za meč života - Nigdje neće doživjeti ništa kao u Dagestanu

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov lično će se postarati za treninge američko-palestinskog borca Belala Muhammada ako 35-godišnjak dobije šansu da se u aprilu borbi za pojas UFC prvaka velter kategorije protiv Leona Edwardsa.

Belal Muhammad nalazi se u nevjerovatnom nizu pobjeda. Palestinac s američkim pasošem dobio je devet od posljednjih deset borbi, a jedini kojeg nije uspio dobiti je Leon Edwards.

Meč s aktuelnim šampionom velter kategorije okončan je u drugoj rundi nakon uboda u oko od strane Engleza i proglašen je kao no contest. Revanš bi se nakon svega mogao desiti uskoro i tu na UFC 300 koji se održava 13. aprila.

Očekuje se da će upravo Muhammad biti protivnik Edwardsa u borbi za pojas. Uskoro bi sve trebalo postati službeno i bit će to prilika života za 35-godišnjeg Belala Muhammeda.

Ako bude dio borbe već je poznato gdje će odraditi kamp. On će put Dagestana i čuveni Khabib Nurmagomedov će ga 'čeličiti' za najveću borbu karijere.

Oglasi

Khabib i Belal Muhammad nakon jednog od treninga (Foto: Instagram)

Khabib je već ponudio svoju dvoranu i svoje borce na raspolaganje. Belal će imati sve što mu je potrebno, a njegovo je samo da žestoko trenira pred ovaj meč.

Rijetki su oni kojima The Eagle ukazuje povjerenje. Ne može baš svako doći u njegovo dvoranu i sigurno je da će Belal ponovo imati šta da vidi.

Belal je već svjedočio nestvarnom Khabibu

Belal Muhammad je i ranije dolazio u Dagestan. Radio je određeno vrijeme s Khabibom i ekipom i ostao je bez riječi.

"Ljudi se pitaju šta je to tako posebno kod njih. Smatraju kako imaju neke naučne programe po kojima rade, ali zapravo, to nije tako. Oni jednostavno rade više i jače", govori ovaj MMA borac.

Ritam treninga je nestvaran. Nakon 10 rundi s raznim borcima dolazi se u ruke Khabibu.

Oglasi

"U SAD-u imate dan za svaki trening. Posebno se radi sparing, posebno hrvanje ili grappling. Oni rade sve svaki dan. Odradiš sparing, ideš na grappling, a nakon 10 rundi Khabib te pozove u kavez."

"Kada počnete raditi s njim shvatite da je pravo čudovište. Bacao me kada je to htio, sjeo bi na mene, pričao i poigravao se sa mnom. Ništa nisam mogao nastaviti. Trener Javier Mendez mi je potom prišao i rekao da moram bolje i da moram napredovati barem jedan posto svaki dan. Nakon pet sedmica sam zaista bio bolji."

Belal bi nakon Islama, te svog rođaka Usmana u Bellatoru, mogao dobiti još jednog velikog šampiona. Pred Muhammadom je vjerovatno najveća borba karijere i vidjet ćemo hoće li uspjeti uzeti pojas.

On je kao profesionalac odradio ukupno 27 borbi i ima učinak od 23 pobjede, tri poraza i jednog no contest meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi