Mnogi su čekali da se Khabib oglasi nakon terorističkog napada u Beču

Objavio zanimljivu fotografiju na Instagramu

Mnogi su čekali da se Khabib oglasi nakon terorističkog napada u Beču

Endin Čaušević

U centru Beča sinoć se desio teroristički napad koji je šokirao svjetsku javnost, a policija je potvrdila da je napadač porijeklom iz Albanije.

Radi se o Kurtinu S. koji je rođen 2000. godine i on je jedan od 90 Austrijanaca kojima je u julu ove godine zabranjen odlazak u Siriju. Pored njega poginule su još tri osobe, a za učesnicima u ovom napadu se traga.

Nakon prošlosedmičnih napada u Nici diglo se dosta prašine oko izjave francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji je poručio da je vrijeme da se stane u kraj islamskom radikalizmu.

Takve izjave su naljutile Khabiba Nurmagomedova koji je poručio da takve izjave vrijeđaju svakog muslimana jer ljudi koji čine takve napade nemaju veze s islamom i to ne smije da predstavlja ovu vjeru.

Mnogi su osudili Khabiba zbog te objave, te su strpljivo čekali da se oglasi oko sinoćnjih napada u Beču. Khabib je objavio jutros story na Instagramu i mnogi vjeruju da to ima veze sa sinoćnjim dešavanjima.

On je objavio fotografiju kako se moli Bogu, a mnogima je najviše pažnje privukao emotikon kojeg je objavio uz fotografiju. No, da li je zaista Khabib na taj način komentarisao dešavanja u Beču teško je reći.

Top Komentari

svasta
Sramota je da neko ko proizvodi teroriste koristi da blati Islam,! Milion puta se reklo da musliman nije ko vrsi teror ali dzaba!
15 0
Adnan1983
Ali je istina, ja kao musliman kad se ovako nešto desi budem ljut i uvrijeđen kako nas sve stavljaju u isti koš.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije