Khabib i GSP u spektakularnom meču za kraj godine

UFC sprema spektakl

Khabib i GSP u spektakularnom meču za kraj godine

M. Šljivak

Prvak lake kategorije UFC-a Khabib Nurmagomedov vraća se u oktagon u septembru.

Njegov novi rival bit će Dustin Poirier, a pobjednik će postati službeni prvak lake kategorije.

Međutim, za sam kraj godine planiran je veliki spektakl. Khabib želi borbu sa legendarim Georgeom St. Pierreom.

To je za ESPN potvrdio i Khabibov menadžer Ali Abdelaziz.

"Dobre vijesti dolaze veoma brzo. Ako sve bude išlo po planu, vjerujem da će se Khabib boriti protiv GSP-a na kraju godine", rekao je Ali Abdelaziz.

Ova borba bi bila svakako jedna od najvećih u historiji UFC-a. GSP je apsolutna legenda, ali se prije dvije godine odlučio povući iz MMA sporta.

Ovaj nekadašnji šampion velter kategorije je u karijeri na omjeru 26-2, ali je pitanje koliko može napraviti protiv Khabiba sa 38 godina.

Kahbib je sa druge strane napravio višemjesečnu pauzu nakon suspenzije koju je dobio nakon što je krenuo u obračun sa publikom nakon duela protiv Conora McGregora.

U septembru ga gledamo protiv Poiriera, a zatim po svemu sudeći slijedi jedan od najvećih obračuna u historiji UFC-a.

Top Komentari

Dobojlija
Dosta vise ,boks je propao
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi