Brutalne metode:  UFC borac skidao devet kilograma u 24 sata uz pomoć ključale vode

Kevin Lee otkrio nevjerovatan podatak

Brutalne metode: UFC borac skidao devet kilograma u 24 sata uz pomoć ključale vode

M. Šljivak

Skidanje kilograma MMA borcima pravi ogromne probleme.

Mnogi kucaju na vrata smrti zaista nenormalnim skidanjem velikog broja kilograma u kratkom vremenskom periodu i često se dešava da 'zaglave' u bolnici zbog toga.

Poznati MMA borac Kevin Lee otkrio je kako je pred meč protiv Tonyja Fergusona na UFC 216 eventu 2017. godine, skinuo čak devet kilograma za 24 sata.

Lee je zbog infekcije koju je imao bio u problemu pred meč. Nije gubio kilograme željenim metodama, pa je bio devet kilograma teži od zacrtanih 70.2 kilograma koliko je trebao imati na vagi.

Na kraju je donijeta nevjerovatna odluka. Tim ga je ubacio u kadu u kojoj se nalazila ključala voda i na taj način mu je podizana temperatura tijela, kako bi se kilogrami što brže topili.

Na kraju je uspio da prođe vagu. Tehnika je upalila, Lee je izgubio 9.07 kilograma za 24 sata i uspio se naći u meču protiv Fergusona.

Izgubio je taj meč predajom u trećoj rundi, pa je privremena titula prvaka lake kategorije pripala njegovom rivalu.

Ovaj borac je u karijeri na omjeru od 17-5. Posljednja dva meča je upisao dva poraza, a posljednji je došao jučer od Rafaela dos Anjosa.

Bio mu je to debi u velteru u kojem će vjerovatno u narednom periodu i da se bori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi