Khabib komentarom "uništio" Whitea i UFC
Predsjednik UFC-a definitivno ima miljenike u rosteru. Jon Jones može proći i sa nedozvoljenim supstancama u tijelu, jer bitan je samo novac

Iskreni Dagestanac

Khabib komentarom "uništio" Whitea i UFC

Midhat Šljivak

Jon Jones i Alexander Gustafsson boriće se u subotu u Los Angelesu za titulu prvaka poluteške kategorije UFC-a.

Borba na UFC 232 eventu je u posljednji čas premještena u Grad Anđela, iako je prvobitno trebalo da se održi u Las Vegasu.

Razlog što se UFC odlučio na ovakav potez je činjenica da je Atletska komisija Nevade odbila izdati dozvolu za borbu Jonesu nakon što su mu u tijelu pronađene određene količine dopinga.

Naravno, prvi čovjek UFC-a Dana White je odmah stao u zaštitu svog miljenika, dok je većina drugih boraca oštro osudila Jonesa, ali i stav Dane Whitea.

Oglasio se naravno i Khabib Nurmagomedov, prvak lake kategorije koji je Whiteu i UFC-u pokvario planove nakon što je demolirao drugog miljenika Conora McGregora.

Dok čeka suđenje u Las Vegasu zbog dešavanja u publici nakon meča sa McGregorom, kada je napao trenera irske MMA zvijezde, Khabib se odlučio dati zanimljiv prijedlog.

"Preselite moje suđenje u Rusiju", napisao je Khabib uz oznaku Dane Whitea i UFC-a.

Tako je i Dagestanac stao na suprotnu stranu od White i Jonesa, jer je vidljivo da svi borci nemaju isti tretman u ovoj organizaciji.

Khabib će kaznu za borbu van oktagona saznati 29. januara kada je zakazano saslušanje u Las Vegasu.

Top Komentari

Babo
Dana White-Mino Raiola
22 2
pogba69
Gdje je ta država Dagestan? To samo vi na SS pišete tako, ni na jednom ozbiljnom svjetskom sportskom portalu nisam to pročitao. Čudo niste napisali predsjednik Dagestana, Vladimir Putin čestitao Dagestancu Khabibu na pobjedi. De budite normalni
3 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi