Khabib najavio kraj karijere: Nemam još puno borbi pred sobom

Nećemo ga još dugo gledati

Khabib najavio kraj karijere: Nemam još puno borbi pred sobom

M. Šljivak

UFC prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov najavio je kako se njegova borilačka karijera bliži kraju.


Khabib je priznao kako se ne želi boriti sa 40 godina i da će vjerovatno odraditi još nekoliko borbi.

"Neću još u penziji, ali više nisam mlad. Već godinama sam prvak i nemam puno borbi pred sobom. Ne želim se boriti sa 40 godina, to nije moj plan", istakao je Khabib i nastavio je:

"Prije konačne odluke razgovarat ću sa ocem, te sa trenerom Javierom Mendesom, svojom braćom i ljudima oko mene. Tu odluku ne mogu donijeti sam. Ipak, sad sam fokusiran na borbe, jer u meni ima još dosta vatre".

Khabib uskoro puni 31 godinu, a naredni meč ima već u subotu kada će titulu braniti protiv Dustina Poiriera.

Trenutno je The Eagle neporažen i ima omjer od 27-0.

Top Komentari

andi
NEPRIKPSNOVENI KRALJ OKTAGONA U SVOJOJ KATEGORIJI,PUT ISPRAVNOATI ,POŠTENJA I KOREKTNOSTI SA PUMO RADA I DISCIPLINE ZAHVALJUJUÇI VJERI KOJU PRAKTICIRAŠ I VJERUJEŠ ISKRENO,A ONDA TVOJA PORODICA SA TVOJIM OCEM,TREBA I VJEROJATNO JESTE UZOR MNOHIM PORODICAMA NA SVIJETU..SRETNO TI BILO ZAUVJEK I NEKA TE DRAGI BOG ĆUVA..❤❤❤❤
3 0
Baggio89
Pička
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije