"Svi Khabibovi protivnici rade istu grešku"
(Foto: EPA)

Kenny Florian ima rješenje

"Svi Khabibovi protivnici rade istu grešku"

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov je jedan od rijetkih MMA boraca koji u dugogodišnjoj karijeri nema poraza.

Prvak lake kategorije UFC-a je na omjeru od 27-0, a nova borba ga očekuje 7. septembra protiv Dustina Poiriera, čovjeka koji nosi privremenu titulu.

Mnogi se pitaju kako pobijediti Khabiba, a rješenje navodno ima nekadašnji UFC borac Kenny Florian. On tvrdi da svi Khabibovi protivnici prave istu grešku na početku priprema.

"Svi njegovi protivnici na početku priprema prave grešku. Odluče dodatno raditi na svom hrvanju, ali to ne ide tako. On hrva suviše dugo i možeš raditi koliko hoćeš na tome, on će uvijek biti bolji", rekao je Florian i nastavio je:

"Mislim da bi mu borci bolje uzvratili dovođenjem jiu-jitsua na razinu da se može izvući i ustati sa poda. Mislim da je to najbolji način za odgovoriti na njegovo hrvanje. Naravno, najbolje bi bilo što je više moguće držati borbu na nogama, a treba mu napadati tijelo kako bi ga se usporilo. To je put prema pobjedi i tako možeš usporiti ljude koji su u najboljoj formi. Dakle, sve možeš, samo ne hrvanje, jer takvog hrvača nikad nećeš pobijediti", dodao je on.

Poirier je ranije isticao kako ima rješenje za Khabiba. Smatra da je on prvi čovjek koji će ga pobijediti, a tome za sada niko nije bio ni blizu.

Top Komentari

svasta
Nemoze te vi Khabibu ni penis oboriti a kamoli njega
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi