Khabib nakon pobjede: Elhamdulillah, Elhamdulillah...
Khabib je posebno pohvalio svog oca, ali i cijeli svoj tim

Degestanac nije krio oduševljenje, ali je bio i zahvalan na svemu

Khabib nakon pobjede: Elhamdulillah, Elhamdulillah...

S. Pašalić

Khabib Nurmagomedov je večeras odbranio titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji.

Degestanac je savladao Amerikanca Dustina Poiriera gušnjem u trećoj rundi, a nakon pobjede ga je voditelj upitao kako se osjeća nakon svega.

"Elhamdulillah, Elhamdulillah...Iskreno, ne znam zašto imam toliko toga u životu, ne znam, možda...Želim reći hvala ti Bože prvo, a zatim moj otac...Želim reći hvala ti na mom ocu, tu je moj trener Javier Mendez, tu su moja braća, svi, rođeni smo zajedno, odrasli smo zajedno, sve što imam, imam zbog njih, zbog svog tima."

"Zašto nosim ovu majicu? Znam da se Dustin bavi humanitarnim radom, prodat cu ovu majicu i sav novac ću poslati Dustinu Poiriera i to je ono što želim"

"Zašto ima toliko poštovanja između nas dvojice? Znate šta se desilo nakon moje posljednje borbe? Radio sam lude stvari, ali želim sve zaboraviti. Prva stvar koju vas nauče treneri je da morate poštovati mjesto gdje vježbate, morate poštovati ljude iz svog tima, trenere...Pokazali smo šta je MMA. To je poštovanje, nije prazna priča, to je ono što smo pokazali ja i Dustin Poirier", rekao je Khabib

Top Komentari

MirzaBarucic
MašAllah brate ☪️
1 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi