Khabib ne želi da ga porede sa Alijem: Ne mogu ja u istu rečenicu sa njim...

Dagestanac sasvim iskren

Khabib ne želi da ga porede sa Alijem: Ne mogu ja u istu rečenicu sa njim...

M. Šljivak

Neporaženi UFC šampion lake kategorije Khabib Nurmagomedov ne želi da ga se poredi sa čuvenim bokserom Muhammedom Alijem.

U nedavnom intervju novinar je upitao Khabiba 'da li mu se dopada to što ga porede sa Alijem', a Khabib je iskreno rekao:

"Porediti Alija i mene je pogrešno. Dobro, obojica smo šampioni i muslimani, ali ne mogu ja u istu rečenicu sa njim zbog onog što je uradio van ringa", rekao je Khabib i nastavio je:

"U vremenu kada je bio šampion bile su velike rasne podjele u Americi. Nisu ga željeli posluživati u restoranima jer je bio crnac. Bacio je svoju zlatnu olimpijski medalju, promijenio je stav prema svojoj rasi. Ne možemo se porediti", istakao je Khabib.

The Eagle je trenutno na pripremama za povratnički meč. U oktagon će ući nakon 13 mjeseci, a borba protiv Justina Gaethjea je na rasporedu 24. oktobra u Abu Dhabiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi