Khabib istupio nakon spektakularne pobjede Oliveire: "Abu Dhabi, 22. oktobar, titula prvaka"
Foto -Instagram

The Eagle se javio

Khabib istupio nakon spektakularne pobjede Oliveire: "Abu Dhabi, 22. oktobar, titula prvaka"

M. Šljivak

Charles Oliveira je na spektakularan način u prvoj rundi pobijedio Justina Gaethjea na UFC 274 eventu u Phoenixu.

Brazilac je borbu završio gušenjem i to nakon što je dva puta bio u knockdownu, ali nažalost više nije šampion lake kategorije jer je dan ranije pao na vagi za nekoliko grama.

Titula je ostala upražnjena, ali legendarni Khabib Nurmagomedov ima rješenje. On bi u meč za titulu vidio svog štićenika Islama Makhacheva i to upravo protiv Oliveire.

"Postoji li interesantniji duel u UFC-u od duela Islama i Charlesa. Dovedite ove momke 22. oktobra u Abu Dhabi i neka se odluči ko je šampion", poručio je Khabib.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CaiP-FdP1OM/[/instagram]

Islamu je nedavno propala borba za prvog izazivača protiv Beneila Dariusha. Uskoro očekuje novu borbu, a vidjet ćemo hoće li čudesni Dagestanac dobiti konačno šansu za titulu.

On i Oliveira su u velikim nizovima pobjeda. Islam ima 10, a Charles 11 uzastopnih pobjeda i to protiv ekipe iz samog vrha lake kategorije.

Njegova želja je obračun s Conorom McGregorom, no Irca je prozvao i Michael Chandler i UFC ozbiljno razmišlja o ovom obračunu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi