Nezapamćena katastrofa: Šampion na vaganju ostao bez pojasa
Foto - Screenshot

Charles Oliveira pretežak pred meč s Gaethjeom

Nezapamćena katastrofa: Šampion na vaganju ostao bez pojasa

M. Šljivak

Charles Oliveira izgubio je naslov prvaka lake kategorije UFC-a nakon što je pao na vagi pred meč protiv Justina Gaethjea.

Oliveira nije uspio da dođe do kilaže od 70 kilograma. Bio je nešto teži od ove kilaže, imao je sat vremena da skine oko 200 grama, ali u tome nije uspio.

Zbog toga brazilski borac ostaje bez pojasa. On će mu biti oduzet i mjesto šampiona lake kategorije će ostati upražnjeno.

Ipak, Justin Gaethje može sutra uzeti titulu. Ako pobjedi on će postati novi šampiona, a ako Do Bronx dobije meč to mu neće ništa značiti jer je on padom na kilaži ostao bez pojasa.

Brazilac je pojas osvojio pobjedom nad Michaelom Chandlerom prije godinu dana. Uspješno ga je odbranio protiv Dustina Poirirera, ali na najgluplji mogući način je ostao bez njega.

Teško da će nakon svega Do Bronxu biti do borbe. Sigurno je veoma razočaran, ali nema dileme da će željeti da pobijedi Gathjea.

Oliveira je u karijeri na omjeru 32-8-1, dok je Gaethje na omjeru 23-3.

Top Komentari

kenny
ovaj nije jos skonto foru s peskirom izgleda
0 1
hake
Ahahahhaha pa klošar nema vage kod kuće šta li?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi