Khabib najavio način na koji će završiti Gaethjea i otkrio: Nisam znao hoću li se uopšte više boriti

The Eagle spreman da odbrani pojas

Khabib najavio način na koji će završiti Gaethjea i otkrio: Nisam znao hoću li se uopšte više boriti

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje imat će veliki okršaj za titulu UFC prvaka lake kategorije.

The Eagle ulazi u oktagon nakon godinu dana. Iza njega je zaista težak period u kojem je izgubio oca i mnogi tvrde da bi Gaethje mogao biti čovjek koji će pobijediti Dagestanca.

U razgovoru za ESPN Khabib je istakao da je i ranije imao protivnika poput Gaethjea.

"Imao sam prije UFC-a ovakvih protivnika. U Rusiji su imali dosta boraca koji su i dobri hrvači, ali mislim da je on poseban u UFC-u. Dobar je hrvač, dobro udara, dobar lijevi krošej, ima veliko srce. Ako ga želite pobijediti, morate ga uspavati", rekao je Khabib za ESPN i dodao je:

"Odličan je udarač, ali i prima dosta. Dosta ću ga pogađati overhandom, pa u tijelo. Imam nešto što sam pripremio za njega i u stand-upu, a ne samo u hrvanju", istakao je Khabib.

Otkrio je način i na koji će pokušati da dođe do 29. pobjede u karijeri.

"Ići ću naprijed. Izmorit ću ga, to želim. Želim mu umoriti tijelo i ugušiti ga. To je plan. Želim odbraniti titulu po četvrti put. Teška je ovo godina za mene. Samo želim biti fokusiran na taj meč i pobijediti tog momka. Za mene je velika motivacija što sam ovdje nakon smrti mog oca. Prije četiri mjeseca nisam znao hoću li se uopšte boriti više. Tu sam, želim završiti što sam započeo. Sutra ima odličnog rivala, ali želim da nastavim svoju nepobjedivost", poručio je The Eagle.

Top Komentari

jassony
Insallah brate, insallah
15 2
haris1000
U koliko je borba i ko prenosi
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi