Kako je opaki udarač zaradio borbu sa Khabibom? 'Ubio' je od batina čovjeka koji je uništavao druge
Foto - Screenshot UFC YouTube

Justin Gaethje napada Khabiba

Kako je opaki udarač zaradio borbu sa Khabibom? 'Ubio' je od batina čovjeka koji je uništavao druge

Midhat Šljivak

Justin Gaethje imat će sutra šansu da postane prvi čovjek koji je pobijedio Khabiba Nurmagomedova.

Sjajni američki borac u maju je došao do pojasa privremenog prvaka lake kategorije i dobio je kao nagradu borbu sa Khabibom i predstavlja mu najveću prijetnju u dosadašnjoj karjeri.

Borbu je Justin zaradio tako što je prebio čovjeka koji je bio zakazan kao nova borba za Dagestanca - Tonyja Fergusona.

Gotovo 25 minuta Gaethje je 'ubijao od batina' nesretnog Fergusona koji je pretrpio vjerovatno najveće prebijanje u svojoj MMA karijeri i sudija je prekinuo borbu u petoj rundi kada više Ferguson nije mogao.

Gaethje u karijeri na omjeru 22-2. Izgubio je zaredom borbe od Eddieja Alvareza i Dustina Poiriera, ali su to bile borbe večeri, pa se Justin vratio još jači.

Smatra da može odbiti sve hrvačke napade Khabiba. I sam je godinama bio hrvač, te vjeruje da će njegovi zaista spektakularni udarci po prvi put srušiti šampiona.

Top Komentari

Noone
A ne spominjete kako je Poirier uništio ovog uvrnutog a Poiriera je Khabib ubio bez masnice
2 1
Babuka1
Bice dobra borba, za khabiba najveci izazov do sada..
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi