Khabib: Te ljude samo novac zanima, znam da će me i dalje proganjati

Ne mijenja odluku

Khabib: Te ljude samo novac zanima, znam da će me i dalje proganjati

E. Škorić

Khabib Nurmagomedov je još jednom jasno poručio da nema namjeru da mijenja vlastitu odluku.

Nakon što je okončao profesionalnu karijeru, počele su glasine da će UFC-ov prvak lake kategorije ponovo ući u oktagon, a predsjednik UFC-a Dana White nagovještavao je da bi Dagestanac mogao da pokuša doći do 30. pobjede.

"Uvijek će biti glasina o mom povratku, jer Dana White ili drugi promotori koji bi ga mogli zamijeniti u budućnosti uvijek će htjeti da se borim. Sve je u vezi s velikim novcem, praćenosti i medijskim izvještavanjem, tako da sam siguran da će me i dalje proganjati. Upravo završite jednu borbu, a navijači se već vesele vašoj sljedećoj borbi. Žele da emisija što duže traje, ali ja ne planiram da se nastavim boriti", rekao je Khabib, pa je dodao:

"Sve to je samo beskrajna priča. Pa šta ako bih se borio još jednom? Za mene će pronaći još jednog kandidata koji je u nizu od sedam ili osam pobjeda... Meni je bio cilj doći do vrha, uspio sam i ne vidim kako bih mogao i zašto ostati opet u igri. Moja misija je ostvarena".

"Naravno, u najboljim sam godinama i još uvijek imam tone novca koje bih mogao zaraditi. Ali imao sam drugačiji cilj. A što se tiče novca, od sada ćemo ga zarađivati negdje drugdje", jasan je borac koji je nakon smrti oca obećao majci da više neće da se bori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti