"Borbe su za moju majku postale stresne i nisu joj dopustili da ih gleda"
Foto - EPA

Khabib se zbog nje oprostio

"Borbe su za moju majku postale stresne i nisu joj dopustili da ih gleda"

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov završio je MMA karijeru krajem oktobra nakon meča protiv Justina Geathjea.

Dagestanac je neporažen napustio oktagon sa omjerom od 29-0, a na oproštaju je rekao da je želja njegove majke da se više ne bori bez svog oca i trenera Abdulmanapa, koji je preminuo u julu ove godine.

Khabib je istakao kako su za njegovu majku borbe postale previše stresne.

"Nisam razgovarao sa majkom o tom meču. Razgovarali smo o mnogim stvarima, ali ne o ovoj borbi. Nije gledala, rekli su joj kako je završilo i tek onda je odlučila da vidi šta se desilo", rekao je Khabib i dodao je:

"U protekle dvije godine za nju je postalo jako teško da gleda borbe. Zainteresovana je da vidi šta se dešava, ali su je rođaci pokušali spriječiti da ne gleda uživo i da se ne uzbuđuje previše", rekao je Khabib.

UFC se nada kako će The Eagle promijeniti mišljenje i da će se vratiti borbama, no male su šanse za to i on se posvetio drugim obavezama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi