Khabibovo hvatanje za glavu na vaganju ima svoje razloge

The Eagle van oktagona ima 85 kilograma

Khabibovo hvatanje za glavu na vaganju ima svoje razloge

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov sutra će u Abu Dhabiju braniti naslov UFC prvaka lake kategorije protiv Justina Gaethjea.

Pred UFC 254 event održano je i službeno vaganje boraca, a naravno, sve oči su bile uperene u Khabiba i Justina i na kraju su obojica prošli vagu.

Khabib je priredio malo drame svima. Zatražio je peškir kako bi skinuo sve sa sebe i vaga je pokazala dozvoljenu granicu od 70 kilograma za borbu.

Šampion se uhvatio za glavu i za njega je činjenica da je prošao vagu istinsko olakšanje, jer je u prošlosti često imao problema sa skidanjem kilograma.

Razlog tome je činjenica da Khabib 'hoda' sa oko 85 kilograma. U trening kamp pred borbu stiže sa težinom oko 80 kilograma i za vrijeme kampa skida oko desetak kilograma.

Najteži period mu dolazi pred borbu. Pet dana pred borbu je na prekoračenju od šest kilograma, te do vaganja skida preostali višak na dozvoljenih 70.45 kg kolika je dozvoljena granica za laku kategoriju.

Prethodnih godina Khabib je pao vagu u borbu protiv Abela Trujilla, ali se borba ipak održala, a zbog problema sa zdravljem zbog skidanja otakazan je jedan od duela protiv Tonyja Fergusona.

O njegovom skidanju kilograma nema previše tajni. Radi ono što i većina boraca, izbacuje sve štetne stvari, pije dosta vode i koristi samo lagana jela (salate, povrće).

Khabiba ćemo u sutrašnjoj borbi vjerovatno vidjeti na oko 78 kilograma koliko ima u većini svojih borbi.

Top Komentari

Qwertz1
8 kila dobije za 24h?
1 1
Vienner
Laka kategorija 70kg ne znam cemu ovoliko interesovanje ispred imaju jos 4 kategorije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi