Nate je napravio što niko drugi ne bi smio: Udario je Khabiba i stao je pred 12 Rusa

Diaz je uvijek bio luđi od ostalih

Nate je napravio što niko drugi ne bi smio: Udario je Khabiba i stao je pred 12 Rusa

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov još uvijek nije osjetio gorčinu poraza u borbi.

The Eagle ima savršen omjer od 28-0, planira sa 30 pobjeda otići u penziju i sigurno će ostati upamćen kao jedan od najvećih u historiji.

Khabib je često bio meta drugih boraca. Conor McGregor je čovjek koji ga je najviše vrijeđao, često se javlja i Dillon Danis, a jedan se usudio i da ga udari.

Nate Diaz je 2015. godine u Las Vegasu odlučio da udari Khabiba jer ga je ovaj izazivao, a nekoliko godina kasnije se prisjetio dešavanja.

"Stajao sam iza njih i gledao borbu mog prijatelja Jakea. Odlučili su da se fotografišu ispred mene sa jasnom namjerom da me ismijavaju. Dvanaest Rusa se smijalo", rekao je Diaz koji je zatim udario Khabiba.

"Udario sam ga u lice jer me je ismijavao i pitao sam ga šta je? Nije napravio ništa. Bio sam bijesan. Čekao sam ga da izađe, želio sam ga se dočepati, ali je pobjegao", govori Diaz.

O Khabibu nema lijepo mišljenje.

"Znam da nisam to trebao uraditi. Bio je to glup potez, ali me je izazivao. Gospodin dobrica je obično govno. Pokušava izigravati žrtvu", rekao je Diaz o tom incidentu iz 2015. godine.

Nate Diaz je jedan od zločestih momaka UFC-a. Radi se o čovjeku koji ima armiju navijača zbog svog stila života i borbe, a u karijeri je na omjeru od 20-12.

Njegove borbe sa Conorom McGregorom su posebno izazvale ogromnu pažnju, kao i duel sa Jorgeom Masvidalom što mu je bio i posljednji meč prije gotovo godinu dana.

Top Komentari

ragge
Veliki je mudonja ali je smiješan borac.. protiv khabiba ne bi imao nikakve šanse u ringu
6 0
Vienner
Sta pricas ne bi imao sanse nisu ista kategorija ni blizu Khabib mora 10 kila dobit za Diazovu kategoriju.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi