Nestvarno je da je ovakav Khabib uspio da dominantno pobijedi u posljednjoj borbi
Foto - Instagram

Pokazao je fotografiju neposredno pred meč

Nestvarno je da je ovakav Khabib uspio da dominantno pobijedi u posljednjoj borbi

M. Šljivak

UFC šampion lake kategorije Khabib Nurmagomedov oprostio se od MMA sporta nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom.

The Eagle je dao obećanje majci da se bez oca Abdulmanapa više neće boriti i 24. oktobra prošle godine je nakon trijumfa i odbrane titule protiv Gaethjea objavio kraj karijere.

Khabib je pred ovaj meč imao ozbiljnih zdravstvenih problema i poprilično je nevjerovatno da je dominantno pobijedio s obzirom na to kroz šta je sve prošao.

Pred borbu Khabib je imao zaušnjake i otkrio je u posljednjem intervjuu da je sve bilo veoma užasno.

"Osjećao sam se užasno tokom leta, a kada sam stigao dobio sam visoku temperaturu. Bilo mi je veoma loše, odveli su me u bolnicu i nekoliko dana sam bio na intenzivnoj njezi", otkrio je Khabib i pokazao je fotografiju svog izgleda u tom periodu.

Nije tu stalo sa nevoljama za njega. Slomio je prst nešto 17 dana pred borbu.

"Kamp mi je počeo 24. septembra. Imao sam samo mjesec dana da se spremim, a nakon 10 dana sam slomio prst. Desilo se do 7. oktobra. Morao sam proći kroz mnogo toga, ali sam odlučio da se borim", rekao je Khabib.

Nurmagomedov se oprostio sa omjerom 29-0.

Top Komentari

Vuk13
Da stanemo spekulacijama ds te samo vole ljudi islamske vjeroispovijesti, ja sam katolik koji obozava tvoj lik i djelo,svaka cast kako predstavljas svoju vjeru,kako zivis,samo se nadam da neces imati borbi da ne bi dozivio pljuvanje zbog umirovljenja...
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi