Nestvarne scene na vaganju u UFC-u: Ovako nešto se rijetko viđa
Foto - Screenshot

Promašio težinu i za kategoriju više

Nestvarne scene na vaganju u UFC-u: Ovako nešto se rijetko viđa

Midhat Šljivak

Brazilski MMA borac Rafael Alves napravio je nešto što se vjerovatno nikad nije desilo u UFC-u.

On za sutra ima zakazan meč perolake kategorije protiv Pata Sabatinija, a vaga je za borbu u ovoj kategoriji morala maksimalno pokazati 65.8 kilograma.

Međutim, Alves je uspio promašiti vagu i za kategoriju više. Imao je čak 71.5 kilogram i sa ovom kilažom ne bi mogao da se bori ni u lakoj kategoriji.

Alves je dosta emotivno proživljavao vaganje. Počeo se izvinjavati, a u jednom trenutku su mu krenule i suze.

[twitter]https://twitter.com/MMAjunkie/status/1362828450063675392[/twitter]

Nije poznato hoće li ova borba ostati na UFC programu koji se održava sutra i kojeg predvodi teškaški obračun Curtisa Blaydesa i Derricka Lewisa.

Alvesu je ovo trebao biti UFC debi, a u karijeri je na omjeru od 19-9.

Top Komentari

Mele
Ides 2 kategorije gore, zar nije imao vagu kuci ili u teretani, pa kao eto dozivio sok..
0 0
Zulfikar
Koji debi (ili nije) da be povjerujes. Kad pomislim Denic the Menace je imao srecu pa je teskas tako da i nije bitno sto je dosao u UFC spreman kao da je trenirao kod Mrkve, uproot non bi se i on izoforao kao i Alves...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi