Khabibov savjet momku kojeg je djevojka prevarila s UFC borcem najveći je hit svih vremena
Foto - Screenshot

Komedija čuvenog Dagestanca koja se ne zaboravlja

Khabibov savjet momku kojeg je djevojka prevarila s UFC borcem najveći je hit svih vremena

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov važi za jednog od najvećih boraca svih vremena.

Čuveni Dagestanac otišao je 2020. godine u penziju s omjerom od 29-0 i potom se posvetio trenerskom poslu, a pokrenuo je i vlastitu promociju Eagle FC.

The Eagle je tokom karijere imao dosta komičnih scena. Ona koja se ističe je svakako razgovor s jednim MMA fanom na ulici, a koja će se dugo prepričavati.

Nesretni momak požalio se kako ga je djevojka prevarila s UFC zvijezdom Jorgeom Masvidalom. Želio je da se osveti i da počne trenirati MMA.

"Koliko imaš godina?", pitao je Khabib, a prevareni momak je odgovorio kako ima 26 godina, da bi potom čuveni Dagestanac bio sasvim iskren prema njemu i osvetničkoj želji.

"26. Prestar si. Najbolje ti je da kupiš psa", komičan je Khabibov savjet ovom momku i zatim je rasprava nastavljena uz opšti smijeh onih koji su ovo gledali.

Oglasi

"Psa? Nemam šanse protiv Jorgea?", pita se momak, a Khabib nastavlja: "Sa psom imaš, možeš pokušati. Sa psom bi sve bilo mnogo bolje", govori mu Khabib.

Ova scena s ulice smatra se jednom od najkomičnijih ikad. Ne zna se je li čuveni borac tog dana odlučio da se našali s momkom ili je zaista bio ozbiljan.

Ozbiljno je djelovao. Nije želio baciti momka u vatru i davati mu lažne nade, posebno jer je prestar za sučeljavanje s profesionalnim MMA borcem, posebno ne s nekim ko ima kvalitete Jorgea Masvidala.

Nije poznato je li u međuvremenu ovaj momak kupio psa. Zna se međutim da s Jorgeom nije ulazio u obračun iako je poznati borac imao nekoliko akcija na ulicama.

Masvidal je u profesionalnoj MMA karijeri odradio 51 borbu i na omjeru je od 35 pobjeda i 16 poraza. Trenutno je u nizu od tri izgubljene borbe od čega su dvije u meču za titulu protiv Kamarua Usmana, a pobijedio ga je i veliki rival Colby Covington.

Oglasi