"Plašim se da ugovorim tu borbu, možda asteroid padne na zemlju"

White o meču Khabib vs. Tony

"Plašim se da ugovorim tu borbu, možda asteroid padne na zemlju"

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson čak su pet puta trebali da uđu u oktagon. 

Međutim, borba je stalno otkazivana. Problem su bile povrede, nemogućnost skidanja kilograma, a zatim i koronavirus koji je otkazao aprilski meč.

U međuvremenu je Fergsuon brutalno isprebijan od Justina Gaethjea koji mu je uzeo mjesto u borbi protiv Khabiba, ali šef UFC-a Dana White nema dileme da bi volio vidjeti borbu koju svi čekaju.

Spreman je da krene ponovo u njezinu organizaciju, no ima straha da se nešto ne desi i da po šesti put bude otkazana.

"Nadam se da će se ta borba dogoditi ako Khabib pobijedi Gaehtjea, a Ferguson protivnika kojeg mu spremamo. Ne vjerujem da je ijedan meč više puta odgađan. Plašim se da uopšte ugovorim tu borbu. Šta će se desiti? Asteroid će pasti na zemlju? Toliko stvari loše idu", rekao je White.

Khabib će se 24. oktobra boriti sa Gaehtjeom i to će biti također jedna od borbi koje svi jedva čekaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti