Khabib poludio na vijest o novoj borbi sa Conorom: Ja ovdje odlučujem, a ne Dana White...

UFC želi novi okršaj, ali ne i šampion

Khabib poludio na vijest o novoj borbi sa Conorom: Ja ovdje odlučujem, a ne Dana White...

Midhat Šljivak

MMA fanovi širom svijeta bili su poprilično šokirani odlukom prvog čovjeka UFC-a Dane Wahitea da Conoru McGregoru omogući novi napad na titulu lake kategorije.

White je jasno poručio kako će Irac u slučaju pobjede nad Donaldom Cerroneom dobiti šansu da se bori za titulu protiv Khabiba, ako ovaj uspješno savlada Tonyja Fergusona.

Ovakve riječi prvog čovjeka organizacije se nisu dopale šampionu koji je jasno poručio kako mu ne pada napamet da se ponovo bori s Conorom.

"Cerrone je druga liga. U posljednjim nastupima je izgubio sedam-osam puta, a gotovo nikoga nije pobijedio. Nije bitno ko će pobijediti u tom meču. Nelogično mi je da Dana kaže da će organizovati naš revanš ako obojica pobijedimo. Ja odlučujem s kim ću se boriti, a ne on", rekao je ljutito Khabib.

Poručio je ponovo da McGregor dosta toga mora napraviti da bi dobio šansu za novi meč.

"Prvo mora spustiti kilažu na 70 kilograma, a onda pobijediti deset puta zaredom. Onda ću razmišljati o revanšu. Sad neka se bori protiv drugorazrednih boraca. I to bi mu trebalo osigurati poziciju za titulu? Dok sam ja ovdje, to se neće dogoditi. Budite sigurni", dodao je Khabib.

Top Komentari

Chupy
Bravo majstore. Nece tebi jedan, tamo neko govorit s kim ces se ti borit! Taj Gregor ne zasluzuje da ti hladi muda a kamoli da se bori protiv tebe.
7 0
user1574673391
Khabib legenda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi