Khabib: Popularnost je opasnija od novca

Bivši UFC prvak smatra

Khabib: Popularnost je opasnija od novca

E. Škorić

Neporaženi UFC prvak Khabib Nurmagomedov tek sada shvata šta znači biti popularan.

Khabib se s 29 pobjeda i bez ijednog poraza povukao, a sada je govorio o popularnošću i kako se nosi s njom.

„Ideš u supermarket, svi te gledaju, žele se slikati. Hodate ulicom, zaustavljeni ste na svakom koraku. Odete u kafić ili restoran, okruženi ste i svi čekaju autogram. A to nije lako, jako je teško podnijeti. Ranije, dok sam bio mlađi i gladan uspjeha, to nisam shvaćao, a sada mi je sve jasno. Došao sam u Englesku, bio sam u Birminghamu, Manchesteru, Londonu i teško je da čovjek izađe vani, a da ima svoj mir. Popularnost je postala opasnija od novca", rekao je Nurmagomedov.

On priznaje da ga je novac promijenio.

„Mislim da sam se malo promijenio, ponekad te dobar život uhvati nespremnog. I u glavi mi je sve isto, došao sam sa sela i selo me nikad nije napustilo. Ne mogu to oduzeti svom srcu. Ponekad uživam u dobroj hrani, jedem doslovno sve", dodao je Nurmagomedov.

Khabib je objasnio zašto živi u Dagestanu iako može živjeti bilo gdje na svijetu

Iako je zaradio puno novca kroz karijeru, Khabib nije poput mnogih odlučio da živi u nekoj svjetskoj metropoli i u centru pažnje, već je ostao u Dagestanu i tamo uživa u miru sa svojim najbližima.

"Mogu si kupiti kuću u Kaliforniji i živjeti tamo. Ili u Dubaiju. Ali živim u Dagestanu, jer sam tamo rođen, jer su mi svi rođaci tu i ja jako volim ovu regiju", rekao je Nurmagomedov, dodavši:

"Gdje god da sam, uvijek sam u potrazi za slobodnim periodom kako bih došao u Dagestan. Ovdje je vrlo bogata regija, ali društveno živimo jako loše".

Nurmagomedov je posljednju borbu imao u oktobru 2020., pobijedivši Justina Gaethjea. Tada je Khabib odlučio prekinuti karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi