Tri godine od najveće MMA borbe ikad: Khabibovo uništavanje Conora i nezaboravni let u publiku
Foto - Screenshot

Khabib protiv Conora

Tri godine od najveće MMA borbe ikad: Khabibovo uništavanje Conora i nezaboravni let u publiku

M. Šljivak

Šesti oktobar 2018. godine donio je jednu od najvećih MMA borbi svih vremena.

Šampion lake kategorije UFC-a Khabib Nurmagomedov ušao je u oktagon protiv najveće zvijezde Conora McGregora u borbi koja je počela i prije nego su se borci pojavili na meču.

Conor je mjesecima vrijeđao Khabiba, napao je autobus u kojem se nalazio, a kap koja je prelila čašu bilo je vrijeđanje porodice i vjere na press konferenciji. The Eagle mu je nakon svega što je čuo jasno poručio da će ga 'razvaliti' u borbi.

To se na kraju i desilo. McGregor je brutalno prebijen u četiri runde, a zatim je tapkao i predao je meč.

"To je samo biznis", vikao je bespomoćni Conor dok ga je Khabib prebijao u Las Vegasu.

Tu nije bio kraj dešavanjima. Nakon što je uništio McGregora uslijedio je čuveni Khabibov let u publiku i obračun protiv Dillona Danisa.

Oglasi

Conorov sparing partner je vrijeđao šampiona. Ovaj je to čuo, odlučio je da i njega ušutka i nastao je potpuni haos u publici i nezapamćeni događaji na jednom UFC eventu.

Njegov tim je uletio oktagon gdje je napadnut McGregor, a UFC je borce žestoko kaznio zbog svih dešavanja. Khabib je suspendovan devet mjeseci i kažnjen je sa pola miliona dolara, dok je McGregor platio 50.000 i suspendovan je šest mjeseci.

The Eagle se nakon ovog meča borio još dva puta. Odbranio je titulu protiv Dustin Poiriera i Justina Gaethjea i otišao je u penziju.

Conor je sa druge strane uspio da pobijedi Donalda Cerronea, ali je izgubio dva meča od Poiriera i nije ni sjena borca koji je nekada imao dva pojasa u rukama.

Mržnja između dvojice boraca i danas je prisutna. Česte su prozivke na društvenim mrežama, a u tome prednjači Irac koji često u alkoholiziranom stanju priše brojne gluposti.

Top Komentari

amex
Nije samo njemu začepio labrnju vec i milionima sirom svijeta koji podržavaju ovog klauna, nekada dobrog borca..
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi