Khabib se vratio u Rusiju, borba pod znakom pitanja: "Ne mogu shvatiti šta se događa"

Napustio SAD

Khabib se vratio u Rusiju, borba pod znakom pitanja: "Ne mogu shvatiti šta se događa"

Edmir Škorić

Khabib Nurmagomedov se vratio u Rusiju zbog situacije s koronavirusom, pa je neizvjestan meč protiv Tonyja Fergusona.

Khabib, koji ima 28-0 omjer u MMA, pripremao se u Sjedinjenim Američkim Državama za okršaj sa Fergusonom, ali nakon pandemije koronavirusa, odlučio je da se vrati u svoju Rusiju.

Borba protiv Fergusona bila je planirana za 18. april u Brooklynu, no moglo bi lako da se desi da i peti pokušaj organiziranja borbe propadne, a Khabibov odlazak u Rusiju ne djeluje optimistično.

UFC svim silama pokušava da održi UFC 249 ili barem naslovnu borbu Khabiba i Fergusona, a razmatra i mogućnost da se priredba održi u Dubaiju, Abu Dhabiju ili nekoj drugoj lokaciji na Srednjem istoku.

"Ne mogu shvatiti šta se događa. Gdje se borimo i hoćemo li se uopće boriti, i što je s lokacijom borbe? Ovako nešto nisam mogao ni zamisliti", poručio je Khabib na Instagramu.

UFC-ov prvak lake kategorije nastavit će pripreme u Rusiji gdje je zabilježen manji broj zaraženih koronavirusom, uz nadu da će imati priliku 18. aprila da ostvari 29. pobjedu u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi